Українцям відповіли, чому оператори газорозподільної системи знімають лічильники і, залишивши на їх місці тимчасовий прилад, роками не повертають.

Про це стало відомо з відповідей на коментарі українців на сторінці «104.ua» в Facebook.

«А для чого беруть на перевірку, і вже більше року не повертають?» – запитав українець.

У відповіді йому пояснили, що перевіряють, як працює лічильник, а дізнатися на якій стадії зараз перевірка можна за посиланням.

«Значить, зношений лічильник, що надійшов на перевірку, проходить ремонт. Я так розумію? За чий рахунок ремонт?» – уточнив споживач.

«Відповідно до Кодексу газорозподільних систем (далі Кодекс ГРМ), який затверджений постановою Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг від 30.09.2015 р .. № 2494, в разі якщо лічильник газу, що знаходиться у власності побутового споживача, визнаний відповідним органом у сфері метрології та метрологічної діяльності непридатним до подальшої експлуатації, рішення про доцільність його ремонту приймає Оператор ГРС, з огляду на технічні та економічні фактори », – пояснив представник 104.ua.

Також він зазначив, що, якщо прийнято рішення про необхідність ремонту, лічильник оператор ГРС повинен повернути на місце протягом двох місяців із дати зняття.

«У разі прийняття рішення про недоцільність проведення ремонту лічильника газу Оператор ГРС зобов'язаний протягом п'ятнадцяти робочих днів після результатів проведення періодичної повірки (але не пізніше двомісячного терміну після зняття лічильника газу на періодичну повірку) безкоштовно встановити власний розрахунковий лічильник газу (типорозміром не більше лічильника газу побутового споживача) для подальших комерційних розрахунків і в цей же термін повернути побутовому споживачеві його лічильник газу, і письмово повідомити споживача про результати проведення періодичної повірки та прийнято рішення про недоцільність ремонту лічильника газу », – пояснили українцям.