У штаті Колорадо невідомий почав стрілянину в супермаркеті, загинули десять осіб, серед них один поліцейський.  Про те, що сталося, поінформували президента Джо Байдена.

Про це інформує DW.

Стрілянина сталася в торгівельному центрі Боулдера – міста на північний схід від Денвері – близько 15-ї години за місцевим часом у понеділок, 22 березня (опівночі на 23 березня за київським часом).

Як повідомила глава місцевої поліції Маріс Херольд, підозрюваного взято під варту. Влада поки не називає мотиви злочину, посилаючись на ранню стадію розслідування. Херольд уточнила, що її убитий колега одним із перших опинився на місці злочину і його застрелили.

За її словами, до правоохоронних органів почали надходити повідомлення про стрілянину і про людину з гвинтівкою. Поліція відреагувала посиленим складом: на місце події прибув повністю озброєний спецназ, підозрюваного через гучномовець закликали здатися.

Очевидці повідомляли про кілька пострілів і про людей, які нерухомо лежали на підлозі супермаркету і на парковці. На відеокадрах з місця події видно, як поліція виводить чоловіка із закривавленою ногою і голим торсом. Поки не зрозуміло, чи є він підозрюваним.

«Здається, що тут найбезпечніше місце в Америці, а мене тільки що мало не вбили, просто тому що я пішов за лимонадом і пакетиком чіпсів», – розповів очевидець події CNN Райан Боровскі.

«Це трагедія і кошмар», – сказав окружний прокурор Майкл Доерті. Губернатор штату Джаред Поліс назвав подію «жахливою подією».

Про стрілянину в Колорадо поінформували президента США Джо Байдена. Прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі зазначила, що президента продовжать тримати в курсі ситуації.

Друге масове вбивство в США за тиждень

Це вже другий випадок масового вбивства у США за тиждень. Минулого вівторка у трьох масажних салонах в Атланті і її околицях в американському штаті Джорджія за короткий проміжок часу були застрелені восьмеро людей. У шести з них були азіатські корені. Сім із жертв – жінки. Як мотив підозрюваний – білий чоловік – вказав одержимість сексом і бажання позбутися від «спокуси».

У США майже щодня відбуваються інциденти зі смертельним наслідком, в яких було задіяно зброю. Управління охорони здоров'я CDC у своїй останній статистиці зафіксувало в США 39 740 смертей за 2018 рік від вогнепальної зброї . Це близько 109 смертей на день.