Протягом минулого тижня на ГРВІ, в тому числі на коронавірусну інфекцію, захворіло близько 7,8 тис. волинян, що на 47% більше ніж попереднього тижня (5,2 тис.).

Про це інформує ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» та МОЗ України.

Повідомляють, що інтенсивний показник захворюваності становить 754,2 на 100 тисяч населення, що на 14% перевищує середній по Україні (661,7 на 100 тис. населення). Епідемічний показник захворюваності по області перевищено на 31%, для порівняння, на попередньому тижні він був на 11% нижчим від епідемічного порогу.

У м. Луцьку захворюваність зросла на 63%, поріг перевищено на 48%. В районах зареєстрована активність різної інтенсивності, епідемічний поріг перевищено у Володимир-Волинському районі (на 50%), Ківерцівському районі (+26%), Любешівському районі (+16%) та Луцькому районі (+15%), на усіх інших територіях зберігається передепідемічний рівень активності.

Не зважаючи на канікули, за останній тиждень кількість захворілих дітей збільшилась на 34% і становить 3,4 тис. проти 2,5 тис. попереднього тижня.

Понад двох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (80%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіло понад 120 тис. волинян – це майже 12% населення області.

 Всього на Волині проти грипу вакциновано близько 3 тис. осіб, із них 61% – це особи із групи ризику (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс. до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Поряд із проведенням ПЛР-тестування на SARS-CoV-2, вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить дослідження на виявлення вірусів грипу А і грипу В. Протягом останнього тижня протестовано близько 100 хворих, вірусів грипу не виявлено, натомість в Україні визначені віруси грипу А не субтиповані.

В області встановлено циркуляцію інших вірусів респіраторної групи. (риновіруси, парагрип, сезонний коронавірус 229Е, ОС43, метапневмовіруси, аденовіруси та бокавіруси).