На післяматчевій пресконференції головний тренер «Волині» Василь Сачко підбив підсумки гри з тернопільською «Нивою».

Нагадаємо, у 18-му турі чемпіонату в Першій лізі «Волинь» в Луцьку здобула виїзну перемогу над командою «Нива» (Тернопіль) – 2:0.

На відео дивіться з 4:00 хв.

«Можливо, не зовсім вдався сьогодні красивий і комбінаційний футбол. Спасибі працівникам стадіону – вони готували поляну, але трошки поле ще дає про себе знати. Поле весняне, ми бачили, що м’яч «дробив». Боролися з полем і з м’ячем боролись, і з суперниками. Тим не менше, хочу відзначити нашу команду за самовіддачу. Робили ставку на швидкий гол. Це вдалося. Забили в першому таймі двічі. В другому таймі повністю контролювали гру. Спокійно могли і збільшити рахунок. Але теж хочеться трошки солідності. Навіть коли ми виграємо, розпоряджатися тими моментами, які в нас були. Коли в другому таймі вибігали, у кількох моментах хотілося ще, і потрібно й необхідно ще забивати», – сказав у вступному слові Сачко.

Наставник «червоно-білих» констатував, що у «Волині »випала низка футболістів у нас. Приндета і Джордан не брали участі в сьогоднішній грі через травми, Оринчак через картку.  Крім того, в декількох гравців є мікротравми.

«Спасибі тим хлопцям, які вийшли на уколах сьогодні, зіграли. Для нас важлива сьогодні перемога, важливо те, що ми здобули три очки і дивимось з оптимізмом вперед», – сказав Сачко.

Тренера запитали, чи задоволений він діями молоді на полі, зокрема Мартиненка.

– Так, звісно, я задоволений, – зазначив головний тренер хрестоносців, перейшовши на українську мову. – Дуже радий, що це наші, волинські, хлопці. Радий і за Рябова. Не хочу хвалити, бо в нас ще ігри. Я не хочу зурочити, в мене є свої думки на цей погляд. Але радує те, що ці хлопці наші, вони волиняни, вони віддаються на полі. Не штучно, а своєю працею доводять те, що вони заслуговують виходити на поле і віддаються на полі. Сьогодні дебютував, нехай там на кілька хвилин, і Кристін. В минулій грі – Гарсіа. Ми теж довіряємо. Будемо дивитися, вони працюють з першою командою. Ми знаємо їхні сильні сторони, знаємо, над чим їм ще треба працювати. Бачимо. Я тільки можу позитивно сказати про цих хлопців. Ми віримо в них.

– Сьогодні не було Оринчака. Чи відчувалося вам, як тренеру, що не вистачає Оринчака в атаці, – запитав спецкор ГІТу.

Оринчак пропускав через картку, ви про це знаєте. Він дуже такий цілеспрямований, нестандартний футболіст, напористий, який теж багато відпрацьовує, мобільний на полі, непоступливий. Від нього виходить моторика. Звичайно, ми розраховуємо на нього. Ми його брали в команду як крайнього атакувального футболіста. Він може грати і під нападником, і нападника. Звичайно, коли є конкуренція... В нас є і Коломоєць, є і Бодя Кобзар, який добре, до речі, я хочу відзначити, пройшов збори команди, який проявив себе. І звісно, Оринчак, на якого ми розраховуємо. Це один з лідерів, звичайно, так само, як і низка інших футболістів.  Сьогодні він відпочив, і я впевнений, що в наступній грі він нам нам допоможе.

– Чим була викликана заміна Коломойця.

– Коломоєць теж трошки отримав травму. Там в нього проблеми зі спиною, шиєю, в хребті. Він теж на уколах сьогодні грав. Але теж ми вдячні йому за його працелюбство. Звісно, хочеться хлопцю й забити. У попередній грі – штанга, в цій грі – штанга. Але заб’є ще своє.

– В першому колі з «Нивою» зіграли 2:2, хоча в першому таймі 2:0 вигравали. Сьогодні теж після першого тайму було 2:0. Чи тримали десь в голові цей прикрий результат?

– Я нічого не тримав, але пам’ятав про те, що повністю переграли ту гру. Але це футбол. І я радий, що хлопці зробили певні висновки. І я дуже хотів, щоб на цю гру вони не недоналаштувалися. Тому ми дуже хлопців просили про це. Щоб вони віддавались на полі, і це їм вдалося. І я радий, що ми сьогодні виграли цю гру.

– Сьогодні багато низом грали, комбінували. Тобто не було такого «бий-біжи», як то кажуть. Попри те, що поле не в найкращому стані. Така була установка на гру?

– Ми просили хлопців. Ми будуємо тренувальний процес на контролі м’яча, але ж дуже багато браку було в цій грі. Я не всім задоволений, скажемо так. Я задоволений результатом, самовіддачею, як віддавались хлопці на полі. Але по солідності, щоб ми тримали м’яч, поле не давало нам це робити. М’яч «жувався», повільне поле, повільно обробляли м’яч. Хочеться це все швидше робити.