Двох керівниць Рожищенського навчально-реабілітаційного центру покарали за правопорушення, пов’язані з корупцією.

Про це інформує пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Рожищенський районний суд за участі прокурорів галузевого відділу Волинської обласної прокуратури притягнув до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, директора та виконувача обов’язків директора Рожищенського навчально-реабілітаційного центру Волинської обласної ради.

Посадовиці, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», приймали рішення в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомили про наявний конфлікт інтересів Волинську обласну раду чи Національне агентство з питань запобігання корупції.

Директор закладу видала і підписала накази про прийняття на роботу в реабілітаційний центр та преміювання свого чоловіка, виконувачка ж обов’язків директора видала і підписала наказ про видачу премії самій собі.

За принципової позиції прокурорів суд визнав їх винними у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 3 400 гривень кожній.

Враховуючи системність виявлених порушень та задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню посадовцями адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, Волинська обласна прокуратура внесла Волинській обласній раді подання у порядку ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції».