Станом на сьогодні кількість нових випадків, зареєстрованих в день, орієнтовно є ж такою, як і минулого та позаминулого тижня. У порівнянні з іншими областями, у Луцьку відносно стабільна ситуація.

Так вважає Луцький міський голова Ігор Поліщук, йдеться на сайті міськради.

«За вчорашній день у нас зареєстровано 57 нових випадків, що не є надто багато. В лікувальних закладах, які знаходяться в нашому місті – 122 вільних ліжка. У нашому тимчасовому інфекційному госпіталі, станом на сьогодні, на лікуванні перебуває 66 пацієнтів. Варто зауважити, що у відділені Волинської обласної клінічної лікарні в Боголюбах та у Волинській обласній інфекційній лікарні сьогодні 68 вільних місць з доступом до кисню для людей хворих на коронавірус», – зазначив Ігор Поліщук.

На переконання керівника міста, зараз завдання влади бути максимально готовим до того, що ситуація може погіршитись.

«Ми готові до змін. Два тижні тому, в пологовому будинку встановили дві кисневі станції, є киснева мережа з розетками на 110 ліжок. Також наявні 50 кисневих концентраторів безпосередньо в пологовому будинку, до кожного з яких одночасно можна підключити дві людини. Є й резерв з 15 кисневих концентраторів, які нині перебувають на складі та ще 10 закуплено. Ми готові буквально за декілька днів розгорнути додатково до 240 ліжок», – додав він.

Також закликаємо громадян бути обережними, дотримуватися карантинних вимог, носити маску, дезінфікувати руки, дотримуватися соціальної дистанції та уникати місць скупчення людей. Ці прості речі знижують можливість інфікування коронавірусом та іншими інфекційними хворобами, що передаються повітряно-крапельним шляхом», – йдеться на сайті Луцькради.

Зазначимо, що сьогодні в соціальній мережі Фейсбук поширили світлини, зроблені на нараді щодо введення християнської етики і подолання шкідливих звичок. На заході – десятки людей, більшість без масок та кашляють.