Двотижневий карантин із 31 березня запровадили у Городищенській громаді Луцького району Волині, розповідає Суспільне із посиланням на заступника голови Городищенської територіальної громади Івана Пікуна.

У громаді 21 село. Загалом на території громади проживає майже 10 тисяч людей. Із 31 березня учні 10 шкіл громади навчаються дистанційно.

Посилення карантину в громаді запровадила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Точної кількості хворих у громаді, говорить Іван Пікун, порахувати не можуть, бо зі скаргами люди звертаються не тільки в місцеві медзаклади.

За попередню добу зареєстрували шість підтверджених випадків захворювання COVID-19. Карантин в Городищенській громаді триватиме до 13 квітня включно.

Працівники Городищенської сільської ради припинили прийом громадян. У місцевих магазинах покупців без масок не обслуговують. 

У перший день обмежень у Городищенській громаді зафіксували одне порушення правил карантину.  У селі Бережанка було складено адмінматеріали на продавця магазину, розповів заступник голови Городищенської територіальної громади Іван Пікун.