Солдату Владу Морозу назавжди залишиться 23 роки. У п'ятницю, 9 квітня, його поховали в рідному селі Халаїдове в Черкаській області.

Про це йдеться на сторінці 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

Ввечері 5 квітня внаслідок підступного обстрілу російськими окупантами українських позицій від ворожої кулі обірвалося життя воїна 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців солдата Владислава Мороза. Хлопець служив на посаді навідника механізованої роти одного з механізованих батальйонів бригади.

В останню путь проводжали Захисника України за військовим ритуалом: за участі почесної варти, військового оркестру, у пам'ять про полеглого воїна лунав військовий салют. За традицією, труна була покрита Державним Прапором України, який потім передали батькам. Також вручили Грамоту скорботи та пошани від Головнокомандувача Збройних Сил України.

Церемонія прощання відбулася у центрі села біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. Попрощалися з воїном сотні людей, рідні та близькі Владислава, бойові побратими, військовослужбовці, представники влади, ветерани та волонтери.

Герою посмертно присвоїли «Почесну відзнаку за заслуги перед Черкащиною».