На шахту №9 Нововолинська приїхала комісія з розслідування аварії на шахті, де 4 квітня через обрив кліті постраждало 11 гірників. Але комісія не може провести випробування кліті. 

Про це повідомив на фейсбук-сторінці Михайло Волинець.

Він пояснює, що шахти №9 Нововолинська, шахта Бужанська ДП «Волиньвугілля» досі відключені від електропостачання через борги за електроенергію.

Заборгованість державного вугледобувного підприємства перед постачальником сягнула 222,5 млн грн. Загальний борг державних шахт перевищив 1,2 млрд грн.

Гірників фактично ганяють по замкненому колу: не дають держшахтам нормально працювати, вимагаючи при цьому гроші. За рік тарифи на електроенергію суттєво зросли, проте вартість вугілля штучно занижують. То ж державні шахти працюють на сплату рахунків за електроенергію і зароблені гірниками копійки йдуть не на зарплату, а на підтримання роботи державних копалень, – йдеться в дописі.

Нагадаємо, 4 квітня, орієнтовно о 20:00 на шахті №9 кабіна ліфту, який спускав гірників під землю, на великій швидкості опустилася на забій. Внаслідок аварії до лікарні ушпиталили дев'ятьох гірників. Всього у кліті під землю спускалися 11 гірників.