Свято Світлого Христового Воскресіння, яке християни східного обряду будуть відзначати 2 травня, другий рік поспіль буде проходити в умовах карантину, введеного через пандемію коронавірусу.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, на травневі і великодні свята в Україні діятиме «особливий режим».

«Для нас важливо, щоб виконувались ті обмеження, які є. Звичайно, буде особливий режим, ми будемо просити, звертатися до громадян, щоб вже почали робити, обмежували контакти за можливості, великі скупчення людей», – сказав Степанов в ефірі телеканалу «Україна24».

Інформацію, як будуть відбуватися великодні святкові служби у 2021 році, зібрав «Апостроф».

Святкування Великодня-2021 в ПЦУ

Православна церква України 2021 року проведе великодні богослужіння в тому ж форматі, що й у 2020 році, коли в більшості храмів святкові служби відбувалися за зачиненими дверими або в присутності незначної кількості вірян. Також богослужіння будуть транслюватися онлайн.

Про це повідомив спікер ПЦУ, архієпископ Євстратій Зоря.

«Буде приблизно так, як минулого року, з поправкою на поточну ситуацію», – сказав він.

Великдень-2021 в УПЦ МП

В Українській православній церкві Московського патріархату повідомили, що на Великдень планують провести богослужіння як у храмах, так і онлайн-трансляції.

За словами Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента (Вечері), у 2021 році, як і торік, всі богослужіння будуть проводитися з урахуванням карантинних вимог у сприянні з правоохоронними органами та Міністерством охорони здоров'я.

«Ті заходи, які ми задіяли минулого року, – вони діють, і ніхто їх не скасовував. Тому я думаю, що в такому ж форматі буде Великдень і цього року. Будуть і онлайн-богослужіння», – сказав він.