Лучанина з температурою, болем в горлі та ломотою в тілі «відфутболив» сімейний лікар, мотивуючи це тим, що його робочий день закінчився. Хворий змушений був робити тест на коронавірус у приватній клініці. Як виявилося – у нього COVID-19.

Про це в фейсбуці написав Вадим Слива.

За словами лучина, сьогодні в нього з'явилися ознаки ГРВІ – біль в горлі, незначне підвищення температури, ломота в тілі, тиск в вухах. Подзвонив у реєстратуру, щоб записатися до сімейного лікаря. Сказали. що в лікаря усе розписано, однак порадили приїхати після 14:00 та спробувати потрапити на прийом до сімейного лікаря «в режимі живої черги».

Приїхавши, Вадим Слива з'ясував, що працює лікар лише до 15:00, попереду два вихідні. Потрапити на прийом до іншого лікаря він не міг, каже, адже декларація підписана саме з цим сімейним лікарем. В 15:05, пише Вадим Слива, з кабінету вийшла остання пацієнтка, чоловік попросив лікаря оглянути і його, однак той відмовив.

Пан Алімов (мій сімейний лікар) сказав мені закрити двері, бо таких як я ще 32 мільйони, а у нього інші плани. Прекрасна поведінка лікаря, я вважаю! Якраз те, що потрібно для зупинки епідемії коронавірусу. Ну, зрештою, а що дивувати, якщо окрім лікарні він ще у приватній клініці працює і там же за баблішко прийом, а в лікарні я на халяву на огляд прийшов, – йдеться в дописі.


Чоловікові довелося звернутися до приватної клініки. Так він за 600 грн зробив експрес-тест, який виявився позитивним.

Звертатися знову до того ж сімейного лікаря немає ні найменшого бажання. Тому сподіваюся, що перебіг хвороби буде без серйозних ускладнень і досить буде самоізоляції і стандартних засобів лікування, – підсумував лучанин.