У Луцькій дитячій поліклініці прокоментували скандал із дитячим хірургом, який ніби то був наглим та грубим до сина блогерки Валерії Кузьмінчук. За її словами, лікар, не обробивши бинт на руці хлопчика, просто зірвав його, чим спричинив біль та кровотечу. 

Про це йшлося в ефірі Громадського Інтерактивного телебачення.

Медичний директор Луцької міської дитячої поліклініки Галина Ворон розповіла, що конфлікт виник через те, що жінці зробили зауваження щодо відсутності у неї захисної маски.

«Медична допомога дитині була надана, незалежно від того, що дитина не була записана на прийом і часу на неї в лікаря не було. Конфліктна ситуація почалася з ініціативи матері тому, що вона собі дозволила прийти не тільки в медичний заклад, в хірургічний кабінет, а ще й в операційну – без медичної маски», – розповіла Галина Ворон. 

З її слів, лікар зробив жінці зауваження. Саме це, каже Галина Ворон, обурило матір маленького пацієнта.

Хірург В'ячеслав Божко розповів, що до нього звернулася жінка з хлопчиком, в якого був травмований палець. Попередньо вони були в травмпункті дитячої обласної лікарні, а на наступний день прийшли до хірурга Божка на перев'язку.

Я їх прийняв спочатку без електронного направлення, але сказав, щоб направлення вони зробили. Жінку обурила та ситуація, що я не впускав її у перев'язочну тому, що там був батько з дитиною. 

Щодо того, чи правильно дитині перев'язували палець, хірург каже: 

«Звісно, хлопчик плакав, бо це маленька дитина. Там був знятий ніготь. Звичайно, пов'язка кровить. Ми зробили все необхідне: наклали туди ліки, замотали, наклали свіжу пов'язку. Мама обурилася від того, що їй зробили зауваження, що вона без маски».

Щодо слів Валерії Кузьмінчук про те, що пов'язку знімали «по живому», лікар каже: «це що, дитині треба робити анестезію для того, щоб зняти пов'язку з пальчика?»

Також хірург прокоментував нарікання жінки на те, що він нібито не оглядав дитину. 

«Одне твердження, що я знімав пов'язку не так, як їй захотілося, друге твердження, що я дитину взагалі не оглядав. Це незрозуміло», – дивується хірург В'ячеслав Божко.