Автори стрічки представили офіційний тизер-трейлер пригодницько-історичного екшену «Довбуш» режисера Олеся Саніна. Фільм знімається компанією Pronto Film за підтримки Держкіно. Прем’єра має відбутися вже цієї осені.

Знімальний процес історичної стрічки «Довбуш» мав закінчитись минулого року, але через пандемію коронавірусу його довелось відкласти у часі. Фільмування одного з наймасштабніших та найамбітніших українських кінопроєктів за часів Незалежності буде відновлено на початку червня цього року.

Вихід фільму «Довбуш» в український кінопрокат заплановано на осінь цього року. Точну дату прем’єри творці обіцяють оголосити вже незабаром.

«Для фільму ми зібрали найкращу кінематографічну команду однодумців з України, Польщі, Канади та США. Для зйомок обрали унікальні природні та історичні локації. Ландшафти, праліси та майже недоторкані сучасністю скелі та урочища, що несуть у собі силу та магію насправді дикої природи й силу вільного духу. Ми відроджували ремесла та реставрували унікальні техніки бою. Вивчали музичну, матеріальну і нематеріальну культуру часу, в якому розгортаються події фільму. І все це для того, щоб розказати неповторну історію боротьби й кохання, яка пережила століття», – каже Олесь Санін.

Про що фільм?

Карпати. Початок 18 століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий - справедливості.

Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша. Але він їх перехитрив. І розрослася легенда про карпатського лицаря. Легенда, що надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі. Про силу і любов Олекси Довбуша, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть.



Довідково. Олесь Санін (справжнє ім'я Олександр Геннадійович Санін) народився 30 липня 1972 року у місті Камінь-Каширський Волинської області. Випускник Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького. Закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого, 1993 року – акторське відділення (майстерня Валентини Зимньої), 1998 – курс режисури ігрового фільму (майстерня Леоніда Осики). Проходив стажування в Нідерландах та США. Від 1994 до 2000-го — режисер, оператор, керівник департаменту фільмів і телепроєктів в українському представництві міжнародної корпорації Internews Network. Продюсер кількох десятків документальних фільмів. Оператор кількох документальних стрічок. Режисер низки документальних й ігрових короткометражних фільмів.

Лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка за фільм «Мамай» (2003), «Срібної медалі» Академії мистецтв України, «Срібної медалі» ім. Братів Люм'єр.