У пісенному конкурсі «Євробачення» перемогла Італія, яку представляв гурт «Maneskin» з піснею «Zitti E Buoni». «Рок-н-рол ніколи не помре», – сказав соліст на нагородженні, - пише сайт «Рубрика».

Виступ переможця Євробачення 2021


Український гурт «Go_A» отримав 364 голоси (97 від журі та 267 від глядачів) і посів п'яте місце.

Далі йдуть Франція (499 балів), Швейцарія (432) та Ісландія (378).


До останнього моменту напруга тривала між Італією і Швейцарією.


Виступ Франції, яка посіла друге місце:


Виступ Швейцарії, яка посіла третє місце:


Виступ Ісландії, яка посіла четверте місце:


Україна отримала найвищий бал – 12 балів – лише від національного журі Литви. Бельгія дала 10 балів від журі для України, Німеччина і Австралія дала українському гурту 5 балів, 3 бали від Ісландії, 5 балів від Румунії, 7 балів від Грузії, 8 балів від Швеції. Натомість від глядачів Україна отримала високий бал, який і дозволив їй вирватися у п'ятірку лідерів – 264 бали.

Останнє місце у конкурсі цього року зайняла Велика Британія – вона отримала 0 балів від журі і 0 балів від глядачів.

Як на Євробаченні 2021 голосувала Україна?

Українське національне журі відзначило найвищим балом (12) гурт від Італії.


Фінал конкурсу відбувався на арені Ahoy у Роттердамі. У фіналі Євробачення 2021 Україна виступила у другій частині конкурсу. Колектив Go-A вийшов на головну сцену Європи під 19-м номером.

Виступ українського гурту на Євробаченні:


Як відбувалося голосування у фіналі Євробачення 2021

Відомо, що у фіналі конкурсу телеглядачі і журі з кожної країни мають окремі набори балів.

Першими завжди оголошують голоси журі кожної країни – оцінка до 12 балів. До слова, цьогоріч бали від України оголосила українська співачка TAYANNA.

Коли ж стало відомо про бали від журі, до них плюсують результати голосування від глядачів. Зазвичай, спершу оголошують країну, яка отримала найменше балів, і закінчують країною, яка отримала найбільше балів. Таким чином організатори тримають напругу й інтригу.

Для глядачів Євробачення було 15 хвилин, аби віддати свій голос конкурсантам. Згідно з правилами, телеглядачі мають 50% голосів. Інші 50% належать журі.