З 1 червня розпочався пляжний сезон. Традиційно у Луцьку облаштований пляж із рятувальним постом у Центральному парку імені Лесі Українки. На Теремнівських ставках поки купатися не рекомендують через кишкову паличку.

Про це кореспонденту Громадського Інтеактивного Телебачення розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради Юрій Кирилюк.

«Відповідно до розпорядження Луцького міського голови, підготовлено два місця для купання. Це на річці Стир центральний пляж та на Теремнівській водоймі, – каже Юрій Кирилюк. – Вони пройшли благоустрій: трава покошена, обстежена підводна частина дна, виставлені рятувальні пости, рятувальники пройшли навчання, вони можуть надавати медичну допомогу в разі потреби. Тому ми з 1 червня по 31 серпня будемо працювати на цих двох водоймах. Вода відповідає нормам у Стиру. Зате не відповідає через перевищення кишкової палички у Теремнівських ставках. У нас із лабораторним центром укладена угода. Вони беруть проби води двічі на місяць. Тож ми сподіваємося, що і Теремнівські ставки теж будуть готові до купання. У Теремно виставили жовтий прапорець, на пляжі біля Стиру – зелений. Це означає, що у Стиру можна купатися, а в Теремнівській водоймі поки ні».

Після приєднання до Луцької територіальної громади багатьох населених пунктів їхні пляжі не були обстежені та не було обладнано жодного рятувального посту на цих водоймах. Тож поки такий є лише на центральному пляжі в парку Лесі Українки.

«З приєднанням інших населених пунктів територіальної громади ми вивчаємо ситуацію на інших водоймах і можливість відкриття там рятувальних постів. Це в районі Сирників, Озерця… Можливо, на наступний рік ми теж там виставимо рятувальні пости. Я вважаю, що людям можна там купатися, де їх можна врятувати. Ми вивчаємо ситуацію у приєднаних населених пунктах. І на кожен ставок ми не можемо виставити рятувальний пункт. Але там, де найбільше люди відпочивають – ми будемо вивчати ті місця, і при зверненні громадян будемо дивитися, щоб організувати масовий відпочинок для людей», – зауважив Юрій Кирилюк.

Головне фото – Суспільне