Національна служба здоров’я України недодала КП «Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради» понад 700 тисяч гривень. На червень ще є гроші на зарплату, а вже на липень коштів бракує.

Детально про складну ситуацію розповів кореспонденту Громадського Інтерактивного Телебачення керівник медичного закладу Михайло Сліжук.

«У нас склалася катастрофічна ситуація із заробітною платою. Взяти, наприклад, такий пакет, як надання допомоги дітям і дорослим в амбулаторних умовах. На сьогодні нам дали 9,4% від аналогічного періоду минулого року. Це, звичайно, дуже мало, і не вистачає коштів на заробітну плату. Але нам, мабуть, будуть пояснювати тим, що ми внесли замало даних в електронну систему. Наша лікарня постановою Кабінету міністрів була в першій хвилі хворих на ковід. Таким чином, ми були в «червоній» зоні. Ми перепрофілювали інші відділення. В нас було 110 ліжок. Було вкрай обмежене відвідування хворих нашої установи. У поліклініці були скасовані медичні огляди, планові консультації, інші питання. У стаціонар клали тільки за життєвими показами. Тому практично хворих не було. І тому не надавалися в електронну систему дані в силу об’єктивних причин. І тому нам дуже мало коштів поступило. До цього часу ми платили заробітну плату, заборгованості наразі нема, але наступні місяці питання може бути надзвичайно складним. У червні є ще чим платити. Тільки у пакеті «амбулаторна допомога» нам недодали 730 тисяч гривень. Це на заробітну плату, звичайно, дуже серйозна сума. Загалом на місяць треба 2,5 мільйона гривень», – зазначив Михайло Сліжук.

До речі, така ж скрутна ситуація щодо виплати зарплати також є і в інших колишніх районних лікарнях.