У середу, 16 червня, керуючий Волинською єпархією УПЦ архієпископ Нафанаїл звершив чин погребіння новопреставленого архидиякона Романа (Тюканька) у Свято-Покровському храмі м. Луцька, кліриком якого і був новопреставлений.

Про це пише Волинська єпархія УПЦ. 

Владиці співслужили вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій, секретар єпархії прот. Миколай Бондарук, віцесекретар єпархії прот. Валерій Мучак, отці благочинні, духовенство з різних єпархій УПЦ, однокурсники та друзі новопреставленного.

Керуючий єпархією виголосив проповідь, в якій закликав усіх постійно тримати молитовну пам’ять архидияк. Романа, а також висловив співчуття рідним.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода трапилася у вівторок, 15 червня, близько 5-ї години ранку. Лучанин, перебуваючи за кермом легковика ВАЗ, ймовірно, не вибрав безпечну швидкість руху та зіткнувся із меліоративною трубою.

Автомобіль декілька разів перекинувся та злетів у кювет. Водій та один із пасажирів, житель Камінь-Каширщини, загинули на місці події. Іншого пасажира – мешканця Камінь-Каширського району, із травмами госпіталізували.

Згодом стало відомо, що двоє чоловіків, які загинули в автокатастрофі, – це клірик Свято-Покровського храму архідиякон Роман (Ярослав Сергійович Тюканька) та Назарій Мільковський, студент Волинської духовної семінарії.