Напралено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 4-х учасників банди наркоторговців, які робили «закладки» на території Волинської, Рівненської та Тернопільської областей. За місяць – понад 3 тисячі загальною вагою 2 кілограми на суму понад пів мільйона гривень.

Про це повідомляє департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.

Зловмисники отримували заборонені речовини через поштові відділення, а потім робили «закладки» на території Волинської, Рівненської та Тернопільської областей для збувачів. Лише за місяць вони збували понад 3 тисячі закладок на суму більше пів мільйона гривень. Серед учасників групи – неповнолітній. Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

Викрили зловмисників у грудні 2020 року оперативники управління боротьби з наркозлочинністю у Волинській та Тернопільській областях департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП у Волинській області.

Поліцейські з’ясували, що створив злочинну організацію 23-річний мешканець міста Рівне. Його спільниками були мешканці Тернопільської області, 25, 26 і 17 років. Зловмисники забезпечували діяльність однієї з інтернет-крамниць із продажу наркотиків та психотропів, яку працівники поліції ліквідували під час масштабної спецоперації.

Заборонені речовини вони отримували через пошту. Серед їхнього асортименту – амфетамін, «Альфа PVP», канабіс і пігулки екстазі. Розповсюджували їх шляхом «закладок» або так званих «мастер кладів» – оптових «закладок» на території Тернопільської, Рівненської та Волинської областей.

Відомо, що за місяць зловмисники робили більш ніж 3 тисячі закладок вагою два кілограми на суму понад пів мільйона гривень.

19 грудня 2020 року у місті Луцьку правоохоронці затримали трьох чоловіків, ще одного згодом – у Рівному. У результаті проведених санкціонованих обшуків вилучено понад 1 500 закладок з наркотиками та психотропами, майже кілограм «Альфа PVP» і МДМА, а також амфетамін.

Наразі встановлено причетність підозрюваних до 18 епізодів збуту наркотиків та психотропів.

16 червня досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт відносно чотирьох осіб у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, скеровано до суду.

За клопотанням слідчих поліції на майно зловмисників накладено арешт. Їм загрожує від 9-ти до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.