Будинок молода пара придбала три роки тому на кредит, відремонтовувала своїми силами, однак після пожежі дім став непридатним для життя і ремонту не підлягає, інформує Wyborcza й перекладає Громадське Інтерактивне Телебачення.

У Польщі 24-річний громадянин України підірвав будинок на замовлення. Подружжя (пара саме повернулася зі святкування) перебувало всередині, навіть не встигли перевдягтися у звичайне вбрання, встигли врятуватися, проте інші речі не вціліли, розпочався збір коштів у фейсбуку.

Випадок трапився у селі Соснув, на Півнчіному-Заході Польщі, у п’ятницю, 25 червня, тоді першою версією був вибух газу, однак внаслідок слідчих дій цими днями  експерти встановили, що в підвал підкинули пляшку з горючою речовиною, наразі затримали двох чоловіків.

Цікаво, що невдовзі після вибуху, в сусідньому селі побачили закривавленого молодика. Чоловік мав помітні опіки рук та рани на ногах. Підозірливі селяни викликали поліцію, замість швидкої, так затримали необачного підпалювача. Поки поліція інкримінує чоловікові роль виконавцем злочину. Польські видання припускають, що мотивом замовника міг бути особистий конфлікт, мовляв, розбрат між потерпілими та сусідом тривав давно, а українця спершу найняли для залякувань пари.