Міністерство охорони здоров'я закликало Верховну Раду ухвалити законопроєкт про легалізацію канабісу в медичних цілях. Таку заяву у МОЗ зробили у день голосування проєкту закону у сесійній залі парламенту.

Про це інформує УНН.

Міністерство охорони здоров’я закликає Верховну Раду України ухвалити законопроєкт Президента України Володимира Зеленського, що надає доступ хворим до медичного канабісу у країні та регулює його обіг, – йдеться у повідомленні МОЗ.

Як зазначив заступник міністра охорони здоров'я з євроінтеграції Олександр Комаріда, легалізація канабісу в медичних цілях – «це перша за все медичне питання, а не політичне». «На кону розв'язання питання зменшення болю для важкохворих. Застосування лікарських засобів, що містять у своєму складі канабіс, дозволено у багатьох європейських країнах. Закликаємо народних депутатів України підтримати цей законопроєкт», – додав він.

На підставі клінічних досліджень, за даними МОЗ, вже акумульовано достатньо статистичної інформації, яка підтверджує, що коноплі є ефективними при лікуванні понад 50 патологічних станів.