Депутати Верховної Ради відправили на доопрацювання законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності» й не проголосувала за закон про урегулювання обігу конопель.

Документ підтримали лише 184 народних депутати при необхідних 226, – пише Укрінформ.

Народні депутати можуть подати до Верховної Ради доопрацьований законопроєкт про легалізацію медичного канабісу восени.

Про це голова фракції «Слуга народу» у ВР Давид Арахамія повідомив під час брифінгу після засідання фракції.

Я думаю, що будемо трошки в іншому форматі це питання подавати. Там дійсно не всі розуміють, як ця індустрія має працювати. Ми вже записали ці питання, відпрацюємо їх і потім будемо вже восени подавати (законопроєкт – ред.) ще раз в Раду, – сказав Арахамія.

За словами голови Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, одного з авторів законопроєкту №5596 Михайла Радуцького, у разі легалізації в Україні медичного канабісу ціна ліків на його основі може становити 10-12 доларів, що мінімум у десять разів менше, ніж його ціна на «чорному ринку». Такі ліки будуть виписувати тільки за електронним рецептом з підписом лікаря.

Голова медичного комітету також розповів, що у законопроєкті чітко прописані вимоги контролю. Так, кожен кущ медичного канабісу буде контролюватиметься системою відеоспостереження.