Внаслідок реорганізації Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання 240 людей втратили свої робочі місця, хоча раніше в медзакладі все було нормально.

Про це в ефірі телеканалу ГІТ розповів Олександр Зінчук – завідувач проктологічного відділення КП «Волинська обласна клінічна лікарня», депутат обласної ради VII-го скликання.

Нагадаємо, у лютому 2020 обранці минулої каденції на чолі з Іриною Вахович реорганізували Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання фактично приєднавши дитячу лікарню до перинатального центру. Тоді «проти» проголосували лише два депутати – Олександр Зінчук та Людмила Кирда.

Отож, як наслідок реорганізації 240 людей втратили свої робочі місця, хоча, за словами Олександра Зінчука, раніше  в медзакладі все було нормально.

«Перуть за 30 з лишнім гривень білизну в Тернополі. От результат. Хоча прали самі, самі годували, а зараз платять приватній фірмі. Ліквідували їдальню. Звіт головного хірурга за минулий рік: лапароскопічні операції дітей впали в три рази. От результати роботи», – каже лікар.    

Олександр Зінчук також наголосив, що є наказ міністра, що якщо є менше семи тисяч пологів – це взагалі не може бути незалежна установа, а має бути при установі. А в перинатальному центрі маємо лише дві тисяч пологів.

Ще нагадаємо, що Ірина Вахович своїм незаконним розпорядженням у серпні 2020-го року звільнила генерального директора обласної дитячої лікарні Сергія Ляшенка. Згодом суд поновив його на посаді, але депутати обласної ради вже восьмого скликання відмовилися виконувати це рішення.

Дивіться відео з 9-00 хв.