Сфотографували занедбану будівлю й територію шахти №5 у Нововолинську.

Громадянка Марія у фейсбуці прокоментувала:

«Тяжко на це все дивитись.Частина нашого життя, коли все функціонувало, робота кипіла, місто було прогресивним, – канула в прірву».

Дописувачка Світлана пропонує облаштувати будівлю під житло. 

Сумно. Шахта ще не закрилася, а рейки вже розібрали. Зразу втратила свою інвестиційну привабливість. Вода, каналізація, електроенергія, додати б ще преференцій і гарантій місцевому бізнесу...» – написав під фото Ігор Новосад.

Нагадаємо, 4 квітня 2021 року на ВП «Шахта №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» трапилась надзвичайна ситуація: кабіна ліфта, який спускав гірників під землю, на великій швидкості опустилася на забій. В результаті жорсткої посадки шахтної кліті 11 працівників копальні, які у ній перебували, зазнали тілесних ушкоджень різної форми важкості, деякі отримали численні переломи кінцівок (в тому числі і відкриті переломи). Внаслідок надзвичайної ситуації потерпілі втратили працездатність, один гірник – більше не зможе працювати за станом здоров’я. Постраждалі перенесли низку оперативних втручань.

Один з травмованих гірників Андрій Огороднічук пригадав: аварія трапилася миттєво, спершу ніхто не міг зрозуміти, що відбулося. Під час безконтрольного спуску кліті чоловік зламав обидві гомілки.

«Для нас це рутина. Як ви сідаєте в маршрутку і їдете до місця роботи, а ми в той ліфт по-вашому, по-нашому кліть або ствол, опускаємось і потім ідемо ще 2 км до нашого місця роботи. Товщина нашої останньої лави 50 см. Ми працюємо там лежачі усі, на ліктях і на колінах», – розповів про щоденні умови праці гірник.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Віталій Грабовський про зміни положення про надання звання Почесного громадянина Нововолинська: