Витяг з етеру Юрія Кресака в студії ГІТ, цитуємо гостя Антона Бугайчука.

Ігор Гузь послідовно працює на те, щоб виділяти гроші на добудову 10-ї шахти. Нема гарантій, що її добудують, але навіть якщо шахта просто є, то потрібно витрачати кошти, аби її не затопило буквально.

Наприклад, історія, яка тягнеться довго й стосується наших нардепів, це – волинські шахти. Якщо ми послухаємо, що говорять в контексті сталого розвитку і наших перспектив, то видобуток вугілля як явище до середини цього століття, тобто за буквально 30 років, має зникнути. Але в нас є місто, яке в принципі будувалося на основі цих шахт. Є, звичайно, програми "справедливого переходу" для того, щоб ми не кинули напризволяще всіх людей, які там працюють. Однак коли чи нардеп від цього округу Ігор Гузь, чи інші посадовці їдуть туди, дуже складно донести цю думку – вони більше керуються місцевими інтересами.

Це все на глобальному рівні виливається в ширшу дискусію. Волинь на фоні України – відносно чиста область за рахунок того, що ми не маємо важкої промисловості, в нас не так багато видобутку зараз. Існує розрив. Щоб не відставати від міжнародних трендів, ми-то декларуємо, що от станеться справедливий перехід, відмовимося від вугілля, не будем спалювати... А в результаті, коли приходять нові вибори, в політиків не вистачає політичної волі або вони просто вдаються до популізму й знову всіма силами розказують шахтарям Нововолинська, що ті й надалі працюватимуть собі успішно, хоча в Україні абсолютна більшість шахт збиткові, вони завідомо збиткові.

ТАКОЖ ЦІКАВО: короткі і ємкі репліки гостей Юрія Кресака в плейлисті:

АРХІВ ВІДЕО СТУДІЇ ГІТ ЗА ДАТАМИ ТРАНСЛЯЦІЙ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ як народний депутат, член депутатської групи «За майбутнє» Ігор Гузь рекламує себе на встановленні дитячих ігрових майданчиків у межах його виборчого округу.

Джерело зображення тут.