Виконавчий директор «Союзу споживачів України» Максим Несміянов назвав способи, як продавці на ринках обраховують і обважують покупців.

Про це він сказав в ефірі каналу Україна 24, повідомляє Хвиля.

Зазвичай вони все закидають товаром, і ви не бачите цифри на вагах. Я зазвичай підходжу і кладу на терези свій телефон. Для мене це контрольна вага. Якщо я бачу, що він на вагах важить більше, то я пропоную вирішити проблему по-хорошому або по-поганому. По-хорошому – це мені дають товар на суму різниці або відшкодовують грошима. Як і поганого – я йду до адміністрації ринку, ми розгортаємо ваги, викликаємо поліцію і за фактом обрахування і обважування починаємо конфліктувати, – розповів Максим Несміянов.

Експерт розповів про ще один спосіб обману покупців:

Ви замовили різні продукти, вони вам на калькуляторі щось важать. Краще продавцеві на базарі не довіряти, ви включайте на телефоні калькулятор. Можна і не брати до уваги, але щоб продавець це бачив. І головне, даєте велику купюру – 200, 500 гривень – артикулюйте і стежте. Тому що людину часто заговорюють, дають здачу ні з 500, а з 200. Людина відходить, потім повертається і каже: а 300 грн де? А продавець каже: я дав з 500 гривень.

Раніше заступник глави Союзу споживачів України Олег Цільвік в ефірі телеканалу «Україна 24» попередив, що при покупці товарів в інтернеті українці найчастіше ризикують зіткнутися з шахраями.

Багато споживачів потрапляють в неприємності, коли купують в сегменті соцмереж, коли неможливо встановити, хто продавець. Люди часто перераховують гроші невідомим особам, і повернути їх неможливо. Обов'язково потрібно перевіряти, у кого ви купуєте, не перераховувати кошти безпосередньо на картки, не давайте реквізити своєї картки. Для розрахунків в мережі краще мати окрему карту, яка буде з нульовим балансом, – заявив експерт.