У Володимирі-Волинському близько сотні людей ліквідовують наслідки буревію, що 1 липня пронісся районом.

Місто очищають від повалених дерев працівники комунальних служб, лісового господарства, рятувальники та робітники місцевих приватних організацій, - пише Суспільне.

Шквальний вітер у місті пошкодив покрівлі у восьми багатоповерхівках та чотирьох приватних будинках. Нині комунальники вкладають на дахах новий шифер.

«Таких пошкоджень, що повністю зняло дах, немає. Найбільше – це 12 листків, ми вже його закрили, 10 листків шиферу було знято. Декілька таких квартир, що є затоплення незначні», – розповів заступник керівника комунального підприємства «Управляюча житлова компанія».

У парку «Слов’янський» упродовж дня прибирають дерева. Ті що впали, розрізають на частини і вивозять. Місцева двірничка Ірина Кобзєва прибирає гілки від ранку. «Давно такого не було, певно, років чотири чи п'ять. Ще так зо два дні поприбирати й буде порядок», – каже єдина на увесь парк двірничка.

Комунальники завершують прибирання на міському пляжі. Зі слів директора КП «Полігон», ця територія найбільше постраждала від негоди.

«Поламало в’їзд до пляжу, роздягальні, вбиральню. Сам в’їзд – погнуто його, треба відновлювати по-новому і є вбиральні, які були погнуті, виламані», – каже Володимир Собіпан.

Загалом буревій повалив у місті близько сотні дерев у чотирьох парках та на вулицях Володимира-Волинського, – розповів перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук. Каже: роботи в центральному парку буде на кілька днів.

Також шквальний вітер вивів з ладу ряд ліній електропередач та систему міського відеонагляду.

Яка сума збитків, завданих негодою, ще рахують, – кажуть в міській раді. Нині продовжують приймати від жителів громади заяви на компенсацію збитків завданих буревієм.