Київські митники спільно з прикордонниками в аеропорту «Бориспіль» зафіксували спробу незаконного ввезення діамантів і дорогоцінних прикрас.

Про це повідомляє пресслужба Київської митниці.

«Камені загальною масою понад 14 карат і дев'ять каблучок із білого золота, прикрашених діамантами, ввозив наш співвітчизник, який повертався авіарейсом із Туреччини і для проходження митного контролю скористався спрощеною системою «зелений коридор», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на запитання співробітників митниці про наявність у нього товарів, що підлягають декларуванню, громадянин надав негативну відповідь і сказав, що має лише особисті речі.

«Поліетиленовий пакетик із дев'ятьма каблучками з білого металу зі вставками з прозорого каменю та один діамант у конверті з сертифікатом виробника митники виявили під час перевірки ручної поклажі пасажира, серед його особистих речей», - наголосили представники митниці.

Там зазначають, що після цього чоловікові нічого не залишалося, крім як видати ще один поліетиленовий пакетик, у якому перебували шість пакуночків із прозорим безбарвним камінням. Все це він переміщував у спідній білизні, яка було надіта на ньому.

«Експрес-аналізатор дорогоцінних металів та каміння підтвердив, що виявлене - це діаманти та вироби з білого золота. Отже, громадянин порушив встановлений порядок проходження митного контролю на «зеленому коридорі», - йдеться у повідомленні.