У четвер, 29 липня, київські поліціянти затримали чоловіка за пошкодження скляних споруд на пішохідно-велосипедному мосту.

Про це інформує пресслужба поліції Києва.

До поліції звернулись співробітники комунального підприємства, які повідомили що виявили пошкоджені два інформаційно-макетних скла на пішохідно-велосипедному мосту, що у Печерському районі. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала інцидент.

Як розповів начальник Печерського управління поліції Андрій Дуброва, оперативники управління карного розшуку главку спільно із слідчими районного управління поліції встановили особу порушника:

Ми переглянули записи з камер відео спостереження, на яких невідомий пошкодив скляні макети, після чого втік. У Києві була введена спеціальна поліцейська операція та менш ніж за добу ми виявили уродженця Луцька, 1997 року народження, у одному із хостелів столиці. Зловмисника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліціянтам чоловік пояснив, що приїхав до столиці на відпочинок, а гуляючи по мосту, вирішив перевірити інформаційні споруди на міцність і розбив їх. Наразі з ним спілкуються слідчі.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Слідчі готують фігуранту повідомлення про підозру та клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років.