У Кіровській виправній колонії №33, яка розташована на тимчасово окупованій території Донецької області, бойовики вбили трьох громадян України, які були засуджені від початку війни на Сході.

Про це з посиланням на допис омбудсмена Людмили Денісової у Telegram повідомляє «Українська правда».

«Один із вбитих звертався до мене із заявою перевести його для відбування покарання на підконтрольну уряду України територію, – пише Денісова. – На жаль, процес переведення осіб з непідконтрольних Уряду України територій заблоковано окупаційною владою. Передача засуджених не здійснюється з початку 2019 року, що зробило їх заручниками ситуації. Наслідком зупинення процесу переведення стало порушення права на життя та безпеку наших співгромадян, які перебувають в місцях несвободи на непідконтрольних територіях. І сьогодні через злочинну бездіяльність окупаційної адміністрації троє із них були вбиті».

Денісова зазначила, що на переведення з ОРДЛО наразі чекають 450 громадян України, серед них 70 «довічників». Тим часом бойовики практикують смертну кару за своїм так званим «законодавством».

Український омбудсмен попросила керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні перевірити обставини загибелі людей та стану утримання інших.

Представниця ОРДЛО української делегації в ТКГ Тетяна Іванова повідомила, що ці вбивства розглянуть на найближчому засіданні Тристоронньої контактної групи 25 серпня.