Інтернет сколихнула цікава новина – користувачі мережі проаналізували офіційні фото президента РФ Путіна і виявили, що на багатьох дипломатичних зустрічах присутні абсолютно різні, хоч і зовні схожі люди.

На очі кидається не лише структура лицьових м'язів і вух, а як на диво – зріст. На відомому колажі, який поширюється в соцмережах, зріст Путіна кардинально відрізняється під час зустрічей з президентом Франції в різні роки.

Конспірології традиційно вважають, що це швидше за все двійники Путіна, які перебувають на переговорах або офіційних заходах замість оригіналу.

Навіть мова йде про те, що насправді Путін, як і передбачалося давно помер, а править країною якась прихована верхівка в Кремлі.

Інше пояснення – Путіну прикрутили ходунці, для того, щоб він виглядав масштабніше на тлі вищих іноземних політиків.

Нагадаємо – ще у 2019 році повідомлялося, що помер найвідоміший двійник Путіна Єгор Дмитрович Новіков. Заслужений працівник ФСО. Саме він був одним із двійників Президента. Конспіративна кличка «Стереопари». Раніше в російських і закордонних ЗМІ неодноразово писалося, що існує кілька двійників Путіна, які періодично беруть участь у публічних заходах від імені президента РФ.

Крім того, ще кілька років тому журналісти виявили, що біографія Путіна насправді підроблена, і можливо такої особистості як Володимир Путін в реальності взагалі не існує.

Інше розслідування має великий матеріал про цілу службу по підбору двійників в Кремлі.

Раніше в історії двійників дійсно використовували для безпеки. Один з відомих прикладів – Сталін, який побоювався за своє життя й особисто відбирав двійників. Його двійником був народний артист СРСР Фелікс Дадаєв. До 1996 року всі відомості про нього були засекречені.