У селі Полиці Камінь-Каширського району Волині у середу, 18 серпня, відбулось свято відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Про це пише на своїй сторінці у фейсбуці голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

«Реконструкцію будівлі під Полицівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини по вул. Волі, 5А здійснили за кошти субвенції з державного бюджету на реформування регіональних систем охорони здоров’я. Зокрема, мова про спільний з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проєкт «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Загальна вартість виконаних робіт понад 11 млн грн», – йдеться у дописі.

Погуляйко зазначає, що всі амбулаторії, які модернізуються в рамках проекту Світового банку, укомплектовуються медичним обладнанням та меблями. Окрім цього, приміщення збудоване відповідно до європейських стандартів та вимог щодо інклюзивності.

«Обслуговуватиме амбулаторія близько 3,5 тис. населення із 5-ти прилеглих сіл: Полиці, Гута-Боровенська, Голоби, Іваномисль, Оленине. Розрахований медзаклад на 2 сімейних лікарня, але нині працює поки що 1. Тут облаштовані кабінети сімейних лікарів і медперсоналу, реєстратура, пункт профілактичних щеплень, маніпуляційна, гінекологічний кабінет, перев’язувальна, приміщення для обсервації пацієнтів з інфекційними захворюваннями. До слова, у пункті щеплень за останню добу щепили від COVID-19 60 осіб», – інформує голова ВОДА.