У 5-му турі чемпіонату України з футболу в першій лізі луцька «Волинь» зіграла на виїзді з «Прикарпаттям». Матч закічився внічию – 1:1.

Гра відбулася в неділю, 22 серпня, в Івано-Франківську на стадіоні «Рух».

Господарі поля прагнули довести власникам клубу, що вони здатні перемагати. В іншому випадку тренерському штабу «Прикарпаття» загрожувала відставка.

Одразу з перших хвилин прикарпатці пішли вперед. Один з їхній ударів прийняла поперечина. На 6-й хвилині Іван Сондей пробивав штрафний на лівому фланзі атаки «Прикарпаття». Він котнув м’яча на хід Михайлу Писку, той прострілив. Але у воротарському майданчику були тільки гравці Волині. М’яч забрав до рук Віталій Неділько.

Першими забили все ж волиняни. На 12-й хвилині Роман Кузьмин збиває Олександра Климця, який увійшов у штрафний майданчик, отримавши розрізний пас від Валерія Сада. Арбітр вказує на 11-метрову позначку.

Пенальті чітко пробив Сад, розвівши голкіпера і м’яч по різних кутках (на фото).

До речі, обидва голи в цьому матчі забивали гравці своїм колишнім командам. Сад – «Прикарпаттю», Волошинович – «Волині».

На 22-й хвилині Климець бив по воротах з-за меж штрафного майданчика – в руки воротареві.

На 29-й хвилині прикарпатці зрівняли рахунок. Писко вкинув з аута у штрафний майданчик, Барчук переправив м’яча на дальню стійку, і там ніким не прикритий Ростислав Волошинович красивим ударом з лету увігнав шкіряну кулю в сітку (на фото) – 1:1.

На 33-й Волошинович уже бив ножицями в падінні через себе, але надто неточно.

На 45-й хвилині перед самісімньким штрафним майданчиком зупинили прохід Климця. Але Ляшенко, пробиваючи штрафний, влучив у стінку. Через трохи вже Сасовський підступно бив з далекої відстані – м’яч пролетів лівіше від бокової стінки.

Другий тайм розпочався з атак «Прикарпаття». «Червоно-білі» грамотно захищалися. Вдало діяв на останньому рубежі і ветеран команди голкіпер Віталій Неділько, який напередодні відсвяткував 39-річчя.

На 51-й хвилині вже волиняни провели масовану атаку, подавали кутовий, але прикарпатці відбилися.

Далі гра пішла на зустрічних курсах.

На 58-й хвилині прикарпатці двічі поспіль подавали кутові. Першого разу Неділько буквально зняв м’яча з ноги Олега Леня, а після другого одразу троє гравців «Прикарпаття» пішли на м’яч і завадили один одному прицільно вдарити.

На 63-й хвилині Кузьмин пробивав штрафний – над поперечкою.

«Волинь» явно підсіла. Тож керманич Альберт Шахов кинув у бій Назарія Богомаза і Дмитра Янчука

На 75-й хвилині тренер господарів замінив Волошиновича, а «Волинь» підсилилась Максимом Войтіховським, який увесь цей час провів на лаві запасних. 

На 80-й хвилині бив з-за меж штрафного майданчика Климець – на метр лівіше від стійки.

Ще два кутових поспіль біля воріт «Волині» були на 85-й хвилині. Спочатку Неділько зняв м’яча з голови Барчука, а друга подача дісталася волинянам. 

На 86-й хвилині Неділько витягнув шкіряну кулю з «дев’ятки» після гострого удару здалеку Воробчака, який перед тим замінив Волошиновича. 

«Червоно-білі» відповіли контратакою, яка захлинулася через чисельну більшість господарів в обороні.

Суддя компенсував у матчі 4 хвилини. Але жодна з команд не змогла ними скористатися.

У підсумку – нічия 1:1, четверта для «Волині» в цьому сезоні. Принаймні приємно, що команда жодного разу ще не програвала.