У понеділок, 2 серпня, у Любомлі відкрили Центр масової вакцинації від COVID-19. Центр буде працювати з 9 до 15 години без вихідних, в якому вакцинуватимуть усіх охочих, кому виповнилося 18 років.

Про це повідомляє Ковельська райдержадміністрація.

Голова Ковельської райдержадміністрації Ольга Черен спільно з Любомльським міським головою Романом Ющуком, його заступниками, директором Центру первинної медичної допомоги Іваном Маїлом, медичним директором Любомльського ТМО Наталією Ліщук, завідувачем відділення Ковельського райвідділу ДУ «Волинський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України» Лесею Ткачук, оглянули приміщення Центру масової вакцинації та ознайомилися з його роботою.

Ольга Черен, зауважила, що сама уже вакцинувалася щоб власним прикладом заохотити до цього своїх працівників і наголосила на важливості вакцинації, оскільки у будь-якому випадку вакциновані легше переносять COVID-19.

Медичний директор Центру ПМД Олеся Дубина, зазначила, що Центр вакцинації обладнаний усім необхідним і на сьогодні у пункті щеплень є вакцини «Сomirnaty», «CoronaVac», «Moderna». Людей обслуговують лікар та медсестра. Після двох щеплень людина отримує міжнародне свідоцтво про вакцинацію у свого сімейного лікаря.

Протягом перших трьох годин роботи Центру, без попереднього запису, вакцинувалося уже 10 жителів Любомльщини, серед яких секретар Любомльських міської ради – Антон Фурманюк.