За словами Ківерцівського міського  голови Олександра Ковальчука, відсутність водопостачання в жарку пору року – це надзвичайно велика проблема для цілої громади.

Про це Олександр Ковальчук сказав в ефірі телеканалу ГІТ.

Очільник громади твердить, що така ситуація триває вже понад десять років.

Особливо гостро ця проблема постає, коли люди починають поливати свої присадибні ділянки і частина з них самочинно врізаються у водогін. Як наслідок, мешканці багатоповерхових будинків цілими днями сидять без води.

«Дійсно, вся ця мережа належить «Укрзалізниці», – твердить Олександр Ковальчук. – Ми дуже боремося за цю мережу. Але 27 гривень за куб води – це одна з найбільших цін в нашій країні. Це вигідно «Укразлізниці». Вона взагалі не ремонтує дану мережу».

За словами міського очільника, Ківерці готові взяти на свій баланс цю мережу, і тепер лише справа за бюрократичними процедурами в самій «Укразілізниці». Але водночас це справа не одного дня. Навіть якби сьогодні її передали місту, стан труб настільки зношений, що якщо подати більший тиск, то всю мережу просто порве. 

Олександр Ковальчук заявляє, що однозначно міська влада буде робити нову мережу системи водопостачання міста, але поки що на сьогодні, окрім звернень до нардепів та органів центральної влади, міська рада нічого не може зробити в цьому напрямі.