У селі Рованці поблизу Луцька у п’ятницю, 6 серпня, стартував 15-й ювілейний «Бандерштат». Окрім розваг і цікавих зустрічей, традиційно для гостей фестивалю розгорнули фудкорт, де можна відпочити, смачно поїсти, випити лимонаду, кави й інших безалкогольних напоїв. Зауважимо, що одна із найбільш довготривалих традицій «Бандерштату» – не вживати спиртне. Фестиваль пропагує здоровий спосіб життя.

У зоні фудкорту можна поласувати різноманітними стравами. Зокрема, гостям пропонують: плов, картоплю, страви із грилю, бургери, піцу, бограч, роли, салати, кукурудзу тощо. Серед напоїв: лимонад, кава, чай, коктейлі, компоти, квас тощо.

Ціни різноманітні, як і вибір страв. Для прикладу овочі-гриль вартують 35-40 грн за 100 гр. , плов – в середеьому 50 грн за порцію, роли з куркою або лососем – від 80 до 120 грн, суші – в середньому 150, випічка – в середньому 60.

Нагадаємо, фестиваль триватиме три дні – з 6 по 8 серпня. Цьогоріч для гостей виступатимуть такі відомі українські музиканти, як Бумбокс, БЕZ ОБМЕЖЕНЬ, ТНМК, Олександр Положинський, KARNA, Жадан і собаки, Саша Чемеров, Фіолет, Один в каное, Mad Heads, DAKH DAUGHTERS, ФлайzZzа, Серцевий напад, Широкий лан, MARMUR, Цвях.

Як зазначають організатори, собливістю події буде гутіркова сцена, яка передбачає виступи авторитетних для молоді письменників, поетів, культурних, громадських діячів, українських військових, науковців, політиків, ветеранів УПА та учасників бойових дій на Сході України. Також, спеціально для фестивалю, буде відзнятий ролик про українців – відвідувачів і учасників фестивалю, які народжені у 1991 році й за 30 років Незалежності сформувалися як успішні фахівці та свідомі громадяни.

Переглянути повну програму «Бандерштату» можна на офіційному сайті фестивалю.