У п'ятницю, 6 серпня, у селі Рованці поблизу Луцька стартував 15-й ювілейний фестиваль українського духу «Бандерштат». Незважаючи на прохолодну погоду, на захід завітало чимало фестивальників. Впродовж дня відпочивальники з'їжджаються на локацію і розкладають намети.

Бандерштатівці розповідають: чекали фестивалю з нетерпінням, адже тут можна не тільки побачити улюблених артистів і цікавих людей, а й просто порелаксувати біля багаття під улюбленні хіти.

Перший день дійства розпочався із гутірок, а вже ввечері на сцені «Бандерштату» виступатимуть: Наталія Лосєва, Святослав Бойко («Широкий Лан»), Сергій Василюк («Тінь Сонця»), Сергій Присяжний («Мотор'ролла»), клуб середньовічного бою «Айна Бера».

Нагадаємо, фестиваль триватиме три дні – з 6 по 8 серпня. Цьогоріч для гостей виступатимуть такі відомі українські музиканти, як Бумбокс, БЕZ ОБМЕЖЕНЬ, ТНМК, Олександр Положинський, KARNA, Жадан і собаки, Саша Чемеров, Фіолет, Один в каное, Mad Heads, DAKH DAUGHTERS, ФлайzZzа, Серцевий напад, Широкий лан, MARMUR, Цвях.

Як зазначають організатори, собливістю події буде гутіркова сцена, яка передбачає виступи авторитетних для молоді письменників, поетів, культурних, громадських діячів, українських військових, науковців, політиків, ветеранів УПА та учасників бойових дій на Сході України. Також, спеціально для фестивалю, буде відзнятий ролик про українців – відвідувачів і учасників фестивалю, які народжені у 1991 році й за 30 років Незалежності сформувалися як успішні фахівці та свідомі громадяни.

Переглянути повну програму Бандерштату можна на офіційному сайті фестивалю.