На полонині «Під Берди» поблизу села Вороненка Надвірнянського району Івано-Франківщини стався вибух від багаття, яке розвели туристи. Четверо людей отримали травми, ще двоє загинули.

Про це повідомляє ГУ ДСНС в Івано-Франківській області.

Трагедія сталася в середу, 15 вересня. У групі було 12 чоловік. 

Повідомлення до Служби порятунку надійшло о 21:20.

Одразу було оголошено збір для пошуково-рятувальних відділень Ворохта, Верховина, Яремче, Заросляк, Косів та Івано-Франківськ.

О 21: 49 до проведення аварійно-рятувальних робіт додатково залучено 3 бригади медицини катастроф, чергову зміну ОКЦ та мобільно-оперативну групу ГУ ДСНС в області.  00:45 рятувальники розпочали супровід першої постраждалої особи .

01:15 рятувальниками пошуково-рятувального відділення розпочато супровід учасників групи, які не зазнали травмувань.

02:20 рятувальниками розпочато заходи з перенесення на ношах однієї важкохворої особи, а двох інших постраждалих, а також двох дітей, які перебували у задовільному стані, рятувальники транспортували автомобілями підвищеної прохідності до підніжжя гори в селі Вороненко.

Для надання допомоги постраждалим від ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області залучено 10 од. тех., та 38 чол. особового складу та 10 чол., 4 од.тех., ГУ ДСНС України в Закарпатській області.