Президент України Володимир Зеленський заявив, що він задоволений результатом зустрічі із президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

Про це Зеленський сказав на брифінгу після зустрічі, повідомляє «Українська правда».

«Я не знаю, чи виникла хімія, складно сказати, але те, що замість години зустріч йшла 2 години, говорить про те, що дійсно сторони зацікавлені в діалозі, зацікавлені в результаті цього діалогу. Я вважаю, що зустріч була в нормальній, продуктивній, не постійно у сонячній атмосфері, але в такій нормальній чоловічій розмові… Вважаю, що в України достатньо енергії, щоб усіх штовхати вперед, і це важливо. Від президента чув тільки приємні слова… Я задоволений результатом, коли він є… Він (Байден – ред.) розуміє великі кроки (України – ред.) щодо реформ… Я задоволений, що на рівні президента США бачать позитив. З боку США до України, до мене особисто, до моєї команди, до Офісу президента негативу не було зовсім, 0, жодного аспекту, жодного слова», – зазначив Президент України.

Україна пообіцяла Сполученим Штатам посилити покарання за ксенофобію та насильство проти представників спільноти ЛГБТ.

Сполучені Штати підтвердили, що виступають проти газопроводу в обхід України «Північний потік – 2».

У спільній заяві двох країн під час візиту президента Володимира Зеленського до США йдеться про активізацію роботи Комісії стратегічного партнерства, заклик Росії припинити агресію, підтвердження надання безпекової допомоги Києву та співпрацю у секторі оборони.

Сполучені Штати планують виділити Україні до кінця 2021 року 463 мільйони доларів на втілення реформ.