Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку обчислення середньої заробітної плати. Рішення прийнято на засіданні 1 вересня 2021 року.

Про це повідомляється на засіданні уряду.

Як наголошується в пояснювальній записці до проєкту, зараз передбачений механізм обліку премій та інших виплат, які виплачуються за два місяці або більш тривалий період, при обчисленні середньої заробітної плати.

Разом з тим, надходять численні звернення представників середнього і великого бізнесу, які мають велику кількість найманих працівників (кількість працівників може досягати десятків тисяч) про невиправдані обтяжувачі в адмініструванні розрахунку.

Уряд вирішив, що суми нарахованої заробітної плати, крім премій та інших заохочувальних виплат, враховуються в тому місяці, за який вони нараховані, і в розмірах, в яких вони нараховані, без виключення сум відрахування на податки.

Згідно з документом, премії за підсумками роботи за певний період враховуються в заробіток періоду, який відповідає кількості місяців, за які вони нараховані, починаючи з місяця, в якому вони нараховані.