Начальнику Володимир-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області винесли вирок щодо вчиненого кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Про це відомо з вироку Володимир-Волинського міського суду від 15 вересня 2021 року, передає видання «Княжий град».

Чоловік вимагав у орендаря службового приміщення, що знаходиться у власності Держпродспоживслужби, щомісячну неправомірну вигоду, у вигляді пального для транспортного засобу об'ємом 100 л або грошових коштів на відповідну суму.

Уродженець Володимира-Волинського, «будучи службовою особою, діючи умисно, переслідуючи корисну зацікавленість, неодноразово, отримував неправомірну вигоду…, за неперешкоджання зайняття господарською діяльністю».

31 липня 2018 року та 27 серпня 2018 року обвинувачений отримав неправомірну у вигляді талонів на дизельне пальне мережі АЗС ОККО по 100 літрів щоразу.

8 жовтня 2018 року посадовець отримав неправомірну вигоду грошима – 6 000 гривень, за не перешкоджання у здійснення господарської діяльності орендарем приміщення.

Начальника Володимир-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України.

Йому призначили покарання у виді штрафу в розмірі 17 000 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади на строк 2 (два) роки. Також з обвинуваченого стягнули в дохід держави 5 005 гривень витрат, пов'язаних із залученням експерта для проведення експертизи речовин хімічних виробництв та спеціальних хімічних речовин.

Обвинуваченому також скасували арешт майна, котрий накладений ухвалою слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 16.10.2018 року.

«Вирок може бути оскаржений до Волинського апеляційного суду через Володимир-Волинський міський суд протягом 30 днів з дня його проголошення», – йдеться у вироку суду.

За інформацією волинських ЗМІ, у 2018 році прокуратура Волині викрила на хабарі працівників Володимир-Волинського міжрайонного відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області та начальника Володимир-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в області, кожен з яких одержав по 6 тисяч гривень за невикриття діяльності нелегальної АЗС.