На Волині керівнику одного з комунальних закладів сфери охорони здоров’я пропонували корупційну схему – закупівлю медичного обладнання за завищеними цінами, за яку очільнику медустанови обіцяли 20%.

Про це під час позачергової сесії облради 8 скликання повідомив депутат Олександр Пирожик, пише ІА Волинські Новини.

Він озвучив запит керівнику обласної прокуратури Віктору Тимчуку та начальнику ГУ Нацполіції у Волинській області Юрію Крошку.

Зі слів обранця громади, днями до одного з комунальних закладів сфери охорони здоров’я навідалися невідомі особи – представники київської фірми «Ксенко», що займається продажем медичного обладнання.

У розмові з керівником вони надали каталоги своєї продукції і сказали, що, мовляв, йому буде вигідно купувати продукцію саме в них, при цьому «його не образять». При цьому на екрані смартфону показали 20%, які нібито можуть бути його. До честі цього керівника, він сказав, що викличе представників антикорупційних органів, які перевірять законність такої пропозиції. У той же час представники київської фірми швидко покинули приміщення, утім, лишили візитки, каталоги та контактні телефони. Все зафіксували камери спостереження, – інформує депутат.

Зі слів Олександра Пирожика, вдалося з’ясувати, що фірма «Ксенко» має понад 35 судових рішень і, щонайменше, кілька кримінальних проваджень через продаж медичного обладнання за підвищеними цінами на Полтавщині та Київщині.

Дісталися й до Волині. Інцидент внесли до єдиного реєстру. Я не хочу, щоб цей корупційний чиряк поширювався в наші області. Прошу прокуратуру і обласну поліцію відреагувати на цю справу, – звернувся до керівників прокуратури та поліції депутат.

Волинські обранці громади звернення колеги підтримали.