ТОВ «Ксенко» стверджує, що все обладнання, яке воно постачає у медичні заклади, закуповується на відкритих торгах. Тому про завищення цін для одного з комунальних закладів сфери охорони здоров’я Волині не може бути мови.

Про це директор фірми Ігор Жуков заявив у надісланому на адресу редакції Громадського Інтерактивного Телебачення офіційному коментарі.

Нагадаємо, під час позачергової сесії облради 8 скликання депутат Олександр Пирожик заявив, що  до одного з комунальних закладів сфери охорони здоров’я навідалися невідомі особи – представники київської фірми «Ксенко», що займається продажем медичного обладнання.

«У розмові з керівником вони надали каталоги своєї продукції і сказали, що, мовляв, йому буде вигідно купувати продукцію саме в них, при цьому «його не образять». При цьому на екрані смартфону показали 20%, які нібито можуть бути його. До честі цього керівника, він сказав, що викличе представників антикорупційних органів, які перевірять законність такої пропозиції. У той же час представники київської фірми швидко покинули приміщення, утім, лишили візитки, каталоги та контактні телефони. Все зафіксували камери спостереження», – сказав депутат.

Зі слів Олександра Пирожика, вдалося з’ясувати, що фірма «Ксенко» має понад 35 судових рішень і, щонайменше, кілька кримінальних проваджень через продаж медичного обладнання за підвищеними цінами на Полтавщині та Київщині, повідомило ІА «Волинські новини».

Викладена інформація є недостовірною, адже ані видання, ані депутат не наводять жодних доказів своїх звинувачень, зазначають представники ТОВ «Ксенко» у листі на адресу ГІТу.

«Представники компанії «Ксенко» постійно відвідують лікарні в усіх областях України, оскільки регулярно встановлюють медичне обладнання за підписаними договорами, проводять навчання медичного персоналу та проводять сервісне обслуговування медичного обладнання. Окрім того, представники «Ксенко» також знайомлять лікарів із продукцією, яку продає компанія. Але про які 20% чи будь-які інші відсотки може йти мова, якщо усе обладнання закуповується на відкритих торгах? Це нісенітниця. А з такими аргументами, як «лишили візитки, каталоги та контактні телефони», ситуація нагадує «візитки Яроша», – йдеться у коментарі ТОВ «Ксенко».

Директор київської фірми також заявляє, що в усіх кримінальних провадженнях «Ксенко» проходить як свідок.

«Жодних підозр чи судових вироків щодо посадових осіб «Ксенко» немає. Якщо ж депутат Пирожик вважає, що має право порушувати конституційні права щодо презумпції невинуватості, то це, як мінімум, красномовно свідчить про рівень його моральних та професійних якостей. Це при тому, що проти цієї особи ГУ Нацполіції у Волинській області у 2019 році відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем)», – зазначають у листі до редакції ГІТу представники ТОВ «Ксенко».