У цьогорічному глобальному рейтингу міст України за якістю життя, як не дивно, перемогли не Льві, не Одеса і навіть не Київ. У п’ятірці лідерів Вінниця, Луцьк , Івано-Франківськ, Чернігів і Хмельницький. Відгуки лучан про рідне місто забезпечили древньому Лучеську друге місце у рейтинговій таблиці. А ще шість років тому ми посідали 11-те. 

І все б нічого, якби у наших сусідів – рівнян, це не викликало обурення. 


Але зараз не про те. Чи дійсно Луцьк серед перших за рівнем задоволеності мешканців послугами та комфортом, які їм забезпечує місцева влада. Якщо Ви активний користувач соцмереж і слідкуєте за усім, що відбувається у Луцьку, безумовно, маєте власну точку зору що в нас «добре», а що «ні». Серед найчастіше згадуваних проблем – дороги, двори, сміття, зелені насадження, громдський транспорт. Тому переглядаючи рейтингові інфографіки закрадається думка, а може й дійсно результати рейтингу «підтасовані», чи то опитували тих «кого треба». Як розповів нам керівник дослідницьких програм Міжнародного республіканського інституту, який проводив ці дослідження, Віталій Шарлай – респондентів обирали випадкових з різних районів обласного центру. Щодо чи можуть результати соцопитувань бути купленими чи завищеними, також ні, бо, зі слів Віталія Шарлая – на результати досліджень не може ніхто вплинути з України. А ось, чи дійсно в нашому місті все так ідеально, то за словами пана Віталія, цитую:

«Тут все залежить від контексту. Можливо у Луцьку люди менше подорожують і менше мають можливостей порівнювати своє місто із іншими містами. І це дуже важливий момент».

А ви як гадаєте? Повну версію інтерв’ю дивіться і коментуйте тут.