З 28 вересня у Волинському обласному будинку дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки новий керівник.

По це йдеться у розпорядженні голови обласної ради від 22 вересня, повідомляє ІА «Волинські новини».

Зокрема, в документі йдеться про те, ще 3 вересня Володимир Михайлович  Алейніков (на фото), який перебував на посаді тимчасового виконувача обов’язків директора комунального підприємства «Волинський обласний будинок дитини для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням психіки» Волинської обласної ради, написав заяву на звільнення. А 6 вересня члени комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства рекомендували задовільнити заяву керівника.

Відповідно до розпорядження, Володимира Алейнікова звільнили з 28 вересня.

До призначення нового керівника з 29 вересня виконання обов’язків директора обласного будинку дитини тимчасово поклали на лікаря-методиста закладу Віктора Борисовича Максимюка.

Нагадаємо, днями 17 із 34 вихованців Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини потрапили до лікарні із діагнозом «коронавірус». Двом недужим менше року, вік решти госпіталізованих дітей – до трьох років. COVID-19 також підтвердили у п’яти працівників закладу.

«Це почалося в п’ятницю (24 вересня – ред.). Дізналися про позитивний результат ПЛР тесту однієї із працівниць. Зараз хворіють нянечки і медсестри, вони лікуються амбулаторно», – розповів Віктор Максимюк.

Додає: того ж дня почали тестувати дітей, спершу коронавірус підтвердили у сімох вихованців.

Зі слів очільника будинку дитини, недужих малюків ушпиталили до інфекційної лікарні, щоб ізолювати від решти. Клінічних проявів хвороби вони не мали. Напередодні, 27 вересня, позитивні ПЛР-тести отримали ще десять дітей, їх теж ушпиталили. Двом недужим менше року, вік решти госпіталізованих дітей – до трьох років.

Як розповіла тимчасова виконувачка обов’язків керівника обласної інфекційної лікарні Галина Морочковська, стан ушпиталених дітей задовільний. Додає: нині з діагнозом «коронавірус» в обласній інфекційній лікарні також перебуває одна вихователька обласного будинку дитини.