Біля села Крута Балка Ясинуватського району Донецької області підірвалися двоє бійців 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади. Один із загиблих – Ілля Супрун із Дніпра. Хлопцю було лише 23 роки.

Про це пише «Обозреватель».

Нагадаємо, хлопець мав волинське коріння. Його бабуся Віра Іванівна Кравчик – уродженка с. Деревок колишнього Любешівського, а тепер Камінь-Каширського району.

Бійці підірвалися під час виконання завдання. Трагедія сталася в понеділок, 10 січня. Під час відновлення мінно-вибухових загорож бійці підірвалися на невідомому пристрої. Травми були несумісні з життям.

Хрещена 23-річного Іллі Ганна Кириченко написала про нього у соцмережі: «Талановитий, гарний юнак, мій Герой, наш Герой. Герой України».

Жінка хрестила Іллю, коли ще навчалася в 11-му класі. «Я пам'ятаю, як він народився, я хрестила його, як він ріс... Його виховували мама та бабуся. Він був дуже талановитим хлопчиком, ми просто не могли натішитися ним», – розповіла Ганна. 

Мама Іллі викладає в ліцеї інформаційних технологій у Дніпрі, там навчався й Ілля. Це один із престижних закладів освіти в місті.

За словами Ганни, Ілля дуже добре навчався та захоплювався програмуванням.

«У нього був дуже високий потенціал. Випускники цього ліцею працюють у міжнародних IT-компаніях, в економічній сфері, займаються політикою. В Іллі відкривалося велике майбутнє. Але він ще був патріотом України. Закінчення ліцею збіглося з початком війни на сході, і він вирішив, що захищатиме Батьківщину», – каже хрещена.

Тож хлопець вступив до Національної академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного у Львові. Закінчивши її в 2020 році, Ілля уклав контракт і вирушив на фронт, у район Авдіївки під Донецьком.

«У школі він займався спортом. Ми ще називали його гутаперчевий хлопчик через його гнучкість. Він займався спортивною гімнастикою та легкою атлетикою. Був дуже витривалим і фізично підготовленим. Це дуже допомогло йому під час служби на Донбасі. Хоча, як він сам зізнавався, служба давалася нелегко», – згадує тітка.

Ще під час навчання в ліцеї хлопець зробив для шкільного аерокосмічного музею спеціальні полички, де зберігаються експозиції, присвячені героям. Тепер там на одній із поличок стоятиме портрет і самого Іллі Супруна.

Поховають загиблого бійця у п'ятницю, 14 січня, у Дніпрі.