Члени партії «Європейська Солідарність» викрили підполковника СБУ з Волині, який під час акцій на підтримку Петра Порошенка в Києві почав просити в організаторів 1 тисячу гривень, які нібито йому хтось обіцяв.

Про це написав у фейсбуці генерал СБУ, депутат Київради від партії «ЄС» Віктор Кононенко.

Шановні колеги правоохоронці, вкотре наполегливо прошу перестаньте скоювати провокації і протиправні дії стосовно членів партії «Європейська Солідарність».

«Сьогодні (18 січня – ред.) ми повернули до місця проходження служби старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах головного відділу захисту національної державності УСБУ у Волинській області підполковника – установчі дані не оприлюднюю виключно з етичних міркувань та поваги до Служби, якій віддав 24 роки свого життя. Цей оперпрацівник записався до делегації Волинського обласного осередку партії «Європейська Солідарність» як прихильник Петра Порошенка, а по прибутті до столиці, напевно під аудіо чи відеозапис, почав просити у організаторів 1000 грн, які,нібито, йому хтось пообіцяв. Коли ж його ідентифікували інші члени делегації, з якими він пересікався, проходячи службу на ділянці контррозвідувального захисту економіки, дуже просив не викривати його. Партійці не покинули його ні в столиці, ні посеред дороги на Волинь і чемно доправили до рідного управління», – йдеться у дописі.

Віктор Кононенко звернувся до колег-правоохоронців з проханням не скоювати провокації і протиправні дії стосовно членів партії «Європейська Солідарність».

Також він наголосив, що у «Європейської Солідарності» немає і не може бути проплачених акцій.

«Всі учасники наших мирних зібрань – це наші партійці і прихильники. Врахуйте це, будь ласка. І не «ліпіть» з нас монстрів», – заявив генерал СБУ.