Україну до Різдва очікують справжні погодні гойдалки, які запам'ятаються відлигою та різкими нічними морозами до -12 градусів.

Свіжий прогноз погоди публікує Укргідрометеоцентр.

3 січня

У західних областях України очікуються дощі із середньою денною температурою +4...+8 градусів. Вночі заморозки до -1 можливі лише у Вінницькій області. У Київській, Чернігівській, Житомирській, Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях, а також у Криму вдень без опадів, а стовпчики термометрів піднімуться до +4..+6 градусів. На Сході синоптики обіцяють мокрий сніг із дощем, а вночі морози до -8...-12 градусів.


4 січня

Опади у вигляді дощу з мокрим снігом прогнозуються лише у Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях. У всіх інших регіонах буде відносно сонячна погода, а вдень стовпчики термометрів у середньому по країні піднімуться до +2…+6 градусів.


5 січня

У середу погода кардинально зміниться. У Криму та Одеській області вдень очікується до +10...+12 градусів, а дощі накриють усі західні та північні області України. Нічні заморозки до -1 синоптики прогнозують лише у Луганській та Харківській областях, а вдень країною буде середня температура +2..+4 градуси.


6 січня

Напередодні Різдва дощі з мокрим снігом пройдуть лише у Закарпатській області та у Криму. В решті регіонів України буде хмарно із середньою денною температурою +1..+3 градуси.

За попереднім прогнозом Укргідрометеоцентру, вночі 6 січня у більшості регіонів України, вдень 7 січня та 8 січня у північних областях пройде невеликий сніг. Решту часу аж до 10 січня спноптики не прогнозують істотних опадів.


Вночі 6-10 січня стовпчики термометрів покажуть від 0 до -6 градусів, вдень очікується близько 0. Найтепліше буде у південних областях: уночі від +2 до -3 градусів, а вдень – до +5 градусів.