Генеральним директором АТ «Володимир-Волинська торгова компанія», що входить у бізнес сім'ї Добкіних, є мешканка так званої ЛНР. Про це свідчить інформація компанії та дані соціальних мереж керівника цієї фірми. На думку експертів, така практика призначення керівництва часто використовується, щоб уникнути відповідальності за протизаконні операції. 

Про це пише видання lenta.ua.

Наглядова рада АТ «Володимир-Волинська торгова компанія» обрала генеральним директором Іванову Єлизавету Володимирівну з 20 травня 2021 року терміном на 5 років. В інформації емітента наголошувалося, що до призначення вона 5 років працювала менеджером.

У російській мережі «ВКонтакте» під цей опис підходить мешканка Лутугіного Луганської області, яка п'ять останніх років працювала в Краснодарському краї Росії у приватній теплиці.

За даними сервісу Getcontact, її номер телефону записаний у знайомих, у тому числі як «Єлизавета Іванова Фірма Від Добкіна» та «Директор Чебатурочки Луганськ».

За фото з облікового запису можна стверджувати, що Іванова відвідує Україну. Наприклад, є її фото від червня 2021 року на тлі нового торгового центру «Микільський» у Харкові. Як правило, жителі тимчасово окупованих територій мають так званий паспорт ЛНР або отримують російське громадянство.

До спостережної ради АТ «Володимир-Волинська торгова компанія», яка приймала рішення щодо Іванової, входили Олександр Єгольников, як представник акціонера Володимира Дудіна та Михайло Чуб від ТОВ «Ореола» Компанія з управління активами». Володимир Дудін був директором з логістики Володимир-Волинської птахофабрики, яку також контролює сім'я Добкіних, Михайло Чуб є директором юридичного управління, а Олександр Єгольников – його заступник.

«Володимир-Волинська торгова компанія» зареєстрована у жовтні 2019 року шляхом виділення з Володимир-Волинської птахофабрики для торгівлі м'ясом бройлерів. Штат фірми складав одну людину. На кінець 2019 року компанії передали готову продукцію на 290 млн грн. Такі самі запаси готової продукції значаться і за підсумками 2020 року. При цьому компанія у 2019 та 2020 роках не мала доходів від реалізації.

У липні 2021 року, за керівництва Іванової, АТ «Володимир-Волинська торгова компанія» змінює реєстрацію з села Федорівка Володимир-Волинського району, де розташована птахофабрика, на Харків, вулиця Букова, 36. За цією адресою на околиці міста, в районі старого заводу залізничної техніки, розташовано кілька фірм, наприклад магазин тротуарної плитки, однак відсутні склади з холодильними камерами.

Як пояснюють юристи, наявність керівника, який проживає на непідконтрольних територіях, дозволяє уникнути відповідальності при веденні незаконної господарської діяльності та може бути сигналом для перевірок правоохоронцями. У разі підтвердження порушень вже може йтися про заведені кримінальні справи та персональні санкції щодо власників компанії.

Михайло Добкін відомий проросійськими поглядами. Його звинувачували у використанні коштів Володимир-Волинської птахофабрики на фінансування своєї політичної діяльності.