Депутат з Київщини та самовисуванець Іван Бондаренко (Хотівська сільська рада) не задекларував нерухомість у Ковельському районі на загальну суму 33,6 млн гривень.

Про це повідомляє НАЗК після початку проведення автоматизованого контролю повноти заповнення декларацій, – пише Рух ЧЕСНО.

Самовисуванець Іван Бондаренко, який, коли балотувався, зазначив, що він безробітний, не вніс у декларацію за 2020 рік 42 квартири, які розташовані у місті Любомлі Ковельського району Волинської області.

Бондаренко пояснив, чому не зазначив цю інформацію в декларації.

Наприкінці березня 2021 року він страждав від ускладнень, спричинених перенесеною хворобою, які не дали змоги ні працювати, ні заповнити належним чином декларацію за 2020 рік, а також через неповне розуміння всіх аспектів відображення відповідних об’єктів у декларації, – йдеться в акті агентства

Окрім прихованих квартир, Бондаренко також не вказав отриманий дохід від Державної іпотечної установи та надання ділянки в оренду ще на 3,5 мільйона гривень.

У депутата встановили ознаки правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України – умисне внесення суб’єктом декларування свідомо неправдивих відомостей до декларації.

Ці правопорушення карають штрафом від чотирьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів (станом на грудень 2021 року – від чотирьох мільйонів гривень) або громадськими роботами на термін від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі до двох років, або позбавленням волі на той самий термін з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Відповідні матеріали НАЗК передасть до Національної поліції України для подальшого розслідування.