У Бєлгородській області сталася смертельна стрілянина на території однієї з військових частин. Російська армія зазнала несподіваних втрат під час навчань у суботу, 15 жовтня.

Про це пише низка російських ресурсів. За попередніми даними, двоє громадян Таджикистану відкрили вогонь із кулеметів по мобілізованих росіянах прямо на полігоні.

Так звані ЗМІ, посилаючись на свідчення очевидців, повідомляють про мінімум 22 убитих та 16 поранених. Стверджується, що всього було троє стрільців. Двох із них убили на місці, а третьому вдалося втекти.

Є припущення, що конфлікт стався на ґрунті релігії. Також деякі джерела пишуть, що двоє громадян Таджикистану проживали в Москві і лише 12 жовтня вступили до військової служби за контрактом.


Деякі російські пабліки пишуть, що у тій військовій частині перебували понад 100 осіб з Брянської області, які відмовляються йти на штурм Лимана. Військове керівництво більше тижня намагалося вмовити їх вирушити на штурм міста.

Самі пропагандисти вже поспішили виправдовуватися, проте почали плутатися у свідченнях та повідомляють, що стрільців було то двоє, то троє. Стрілянину, що сталася, рупори Кремля називають терактом.

Міністерство оборони країни-агресора невдовзі також підтвердило факт стрілянини, назвавши її терактом. У відомстві розповіли, що стріляли "двоє громадян однієї з країн СНД", але дані щодо жертв в офіційній заяві відрізняється – 11 загиблих і 15 постраждалих.